Rakott káposzta szeptember 29, 2024szeptember 29, 2024 Ki szereti a savanyú káposztát? Én nagyon imádom, és az őszi időszakban remek C-vitamin forrás, szuper hatékony természetes immunerősítő, ráadásul nagyon finom is! Ebben a sütőben sült rakott káposztában a savanyú káposzta pikáns íze találkozik a szaftos rétegekkel, így egy igazán laktató és ízletes fogást kapunk. Próbáld ki ezt a klasszikus receptet, ami tökéletes választás ebédre vagy vacsorára! Hozzávalók: 1kg darált sertéshús 75dkg savanyúkáposzta 20dkg rizs 1db hagyma pici zsír vagy olaj 1 nagy pohár tejföl só, bors, fokhagyma, piros paprika) Elkészítés: A savanyúkáposztát elősütöttem a sütőben, addig, amíg elkészítettem a darált húsos réteget és megfőztem a barna rizst. 1 kg darált húshoz egy közepes méretű hagymát megpucoltam és kockára vágtam, majd pici zsiradékon üvegesre pároltam. Ehhez jött a darált hús, amit fehéredésig pirítottam, majd fűszereztem sóval, borssal fokhagymával és piros paprikával. Ezután fedő alatt pároltam kb. 20-25 percet, addig megfőztem a rizst. Amikor minden elkészült egy nagyobb méretű sütőedénybe rétegeztem a káposztát, rizst és a húst. Ebből a mennyiségből mindent kétszer tudtam rétegezni egy 30 cm x 25 cm x 5 cm méretű tepsiben. A tetejét megkentem tejföllel és előmelegített sütőben még 180 fokon 15-20 percet sütöttem. GluténmentesKáposztaRizs