Mangós túrós görög joghurtos torta szeptember 28, 2024szeptember 28, 2024 Ha egy igazán könnyed és gyümölcsös desszertre vágysz, akkor ez a mangós túrós-görög joghurtos torta neked készült! A selymes túró és a krémes görög joghurt találkozása a mangó trópusi ízével, garantáltan elnyeri a tetszésedet. Ráadásul gluténmentes is! Alap hozzávalók: 200g gluténmentes házi háztartási keksz 80g olvasztott vaj Töltalék hozzávalók: 250g túró 25g #szafireform 1:4 édesítő pici vanília aroma 140g görög joghurt fél citrom leve 4 db lapzselatin pici víz Mangós réteg hozzávalók: 2 db érett mangó húsa 1/2 citrom leve 1 lapos ek. Szafi Reform 1:4 édesítő 10g zselatin 50ml víz Elkészítés: A kekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy 18 cm – es tortaforma aljába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük. A túrót villával alaposan összetörjük, hozzákeverjük a joghurtot, az édesítőt és ízesítjük a vaníliával és a citromlével. Azután hozzádolgozzuk a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint, majd rásimítjuk a kekszes alapra és visszatesszük a hűtőbe. A mangót botmixerrel pürésítjük, majd egy szitán átpasszírozzuk. Egy lábasba tesszük, hozzákeverjük a citrom levét és az édesítőt, majd alacsony lángon összemelegítjük. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, folyósra melegítjük, majd a mangópüréhez keverjük. Kissé lehűtjük, majd a túrós rétegre öntjük. Hűtőben egy éjszakán át dermesztjük. Gluténmentes