Karfiol steak szeptember 28, 2024szeptember 28, 2024 Ha valami igazán különleges és finom főételt keresel, próbáld ki ezt a gluténmentes karfiol steak-et füstölt sajtmártással! Az aranybarnára sült karfiol és a krémes, füstös ízű sajtmártás tökéletes párosítás, amit mindenki imádni fog az asztalnál. Gyorsan elkészül, és garantáltan feldobja a hétköznapi vacsorát! Hozzávalók: 1db közepes méretű karfiol 1 kis pohár tejföl fűszerek ízlés szerint (só, bors, fűszerkömény, füstölt pirospaprika) Füstölt sajt mártás hozzávalók: 25g vaj 20g zabpehelyliszt 250ml tej 100g füstölt sajt só, bors Elkészítés: A karfiolt megtisztítottam, majd vastagabb „szeleteket” vágtam belőle. A tejfölt elkevertem sóval, borssal, pici fűszerköménnyel és füstölt pirospaprikával. A fűszeres tejföllel megkentem a karfiolokat, majd előmelegített sütőben készre sütöttem. Füstölt sajt mártás elkészítés: A vajat felolvasztjuk, majd jöhet a zabpehelyliszt, pár percig pirítjuk. Ezután felöntjük a tejjel és besűrítjük. Lehúzzuk a tűzről és még forrón jöhet bele a reszelt füstölt sajt. Ízesítjük sóval és borssal. Sütés: 190 fok, 40-45 perc GluténmentesZöldség