Erdélyi Raffaello szeptember 28, 2024szeptember 28, 2024 Te ismered az erdélyi Raffaello szeletet, amely egy ínycsiklandó változata a klasszikus Raffaello szeletnek? A sima Raffaello szeletet már sokszor készítettem, ezért gondoltam, most kipróbálom az erdélyi verziót. Ebben van egy plusz kakaós-diós piskóta, de én most kihagytam a diót, és csak sima kakaós piskótát sütöttem. Ez a gluténmentes recept garantáltan elnyeri majd a család és a barátok tetszését, és tökéletes választás bármilyen alkalomra! Piskóta hozzávalók: 5db tojás 20g Szafi Reform 1:4 édesítő 50ml tej 2g sütőpor 80g barna rizsliszt 1 csipet só 10g holland kakaópor 10g kókuszreszelék Vaníliás krém hozzávalók: 30g Szafi Reform 1:4 édesítő 160g vaj 1 csomag vaníliás pudingpor 4dl tej Piskóta elkészítés: A fehérjéket a csipet sóval habbá verjük, a sárgájákat kihabosítjuk az édesítővel, majd felöntjük a tejjel. Ezután ezeket külön-külön két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felvert sárgájához mehet a liszt és a sütőpor fele, valamint a kókuszreszelék és az egyik rész felvert fehérje. A másik pedig ugyanígy a kakaóval. 18 cm-es tortaformába öntjük őket külön-külön és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 12-14 perc alatt készre sütjük. Vaníliás krém elkészítés: A krémhez a pudingport kis tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejben sűrűre főzzük, ezután kihűtjük. Közben a vajat kikeverjük az édesítővel, a két krémet összekeverjük és hűtőbe tesszük. Elkészítjük a habot 2dl 30%-os habtejszínt felverünk 1 csomag habfixálóval. A tetejére reszelt hozzáadott cukormentes étcsoki került. GluténmentesRizsliszt