Mákos guba november 10, 2024november 10, 2024 A mákos guba egy igazi klasszikus édesség, amit szinte mindenki szeretett gyerekként. Most egy Air Fryerben sült változatot hoztam el neked, vaníliapudinggal a tetején! Ez a recept egyszerű, gyorsan elkészíthető, és garantáltan sikert arat minden alkalommal. Próbáld ki ezt a finomságot, és élvezd a nosztalgikus ízeket! A bejegyzés megtekintése az Instagramon Vas Bia (@vas_biaval_mentesen) által megosztott bejegyzés Hozzávalók: 4 db Tibidabo tejes kifli 5 dl tej 2 db tojás 90 g porcukor 1 csomag vaníliás cukor pici citromhéj 200 g darált mák 1 csomag vanília ízű pudingpor 4 dl tej cukor ízlés szerint Elkészítés: A langyos tejet elkeverjük a tojásokkal és a vaníliás cukorral. Majd a felkarikázott kifli szeleteket ebben áztatjuk egy kevés ideig, addig amíg a porcukrot elkeverjük a mákkal és a citromhéjjal. Ezután ezt is hozzáadjuk a tejes kiflihez és alaposan átkeverjük. Majd egy hőálló szilikonformába tesszük és megsütjük az Air Fryerben. Sütés: 180 fok, 15-18 perc A vaníliás pudingot mefőzzük a csomagoláson lévő leírás alapján és ha kihűlt, akkor a sült mákos guba tetejére kerül. Air FryerGluténmentes