Vörös bársony muffin szeptember 28, 2024szeptember 28, 2024 Ha valami igazán különleges süteményre vágysz, próbáld ki ezt a gluténmentes vörös bársony muffint! A gyönyörű, élénk szín és a puha, omlós tészta mindenkit elvarázsol. Tökéletes választás bármilyen desszertként, akár egy ünnepi alkalomra is! Hozzávalók: 250 g rizsliszt 50g Alfa mix 10 g holland kakaópor 115 g vaj 20 dkg porcukor 1 evőkanál vanília eszencia 2 db tojás (közepes, „M”-es méretű) 5 g só 250 ml kefir 4 evőkanál ételfesték – piros 5 g szódabikarbóna 5 g ételecet (10%-os) Elkészítés: a liszteket a kakaóporral elkeverjük és átszitáljuk, majd a vajat habosra keverjük a porcukorral és egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a vanília eszenciát. A kefirhez adjuk a sót és a piros ételfestéket és ezt is alaposan összekeverjük, majd a vajas keverékhez adjuk. Ezután jön hozzá a kakaós liszt. A szódabikarbónát elkeverjük az ecettel (pezsegni fog), majd ezt a keveréket is a tésztához adjuk és az egészet összekeverjük. Egy muffin sütő tepsit kibélelünk muffin papírral és egy papírba egy fagylaltos kanálnyi adagot mérünk. Sütés: 180°C, kb 20 perc alatt készre sütjük Gluténmentes