Almás rétes október 17, 2024október 26, 2024 Ha egy gyors és finom gluténmentes édességre vágysz, próbáld ki ezt az almás rétest! Ez a recept könnyedén elkészíthető, ropogós rizslappal és fűszeres almás töltelékkel, amely bármelyik desszertkedvelő szívét elnyeri. A bejegyzés megtekintése az Instagramon Vas Bia (@vas_biaval_mentesen) által megosztott bejegyzés Hozzávalók: 4 db alma reszelve 1 ek. 1:4 édesítő 1 tk. fahéj 1 ek. barna rizsdara (+ egy kevés a rizslapokra) 12 db gluténmentes rizslap 1 db tojássárgája pici kókuszolaj Elkészítés: Az almákat lereszeljük, hozzáadjuk az édesítőt, fahéjat és a rizsdarát és összekeverjük. Ezután jöhet egy sütőpapír, amit vékonyan megkentem kókuszolajjal és a hideg víz, amibe a rizslapokat fogom beáztatni. Elegendő 1-2 perc és máris elérik a megfelelő állagot, ezután a sütőpapírra teszem őket, úgy, hogy fedjék egymást. Ha ezzel is megvagyok megszórom egy kevés barna rizsdarával a lapokat és jöhet a töltelék és az egészet feltekerem. Először a két oldalát, majd alulról-felfelé haladva óvatos mozdulatokkal. Sütés: Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütöttem. AlmásGluténmentesRétes