Habos-almás piskóta Szafi lisztből szeptember 29, 2024szeptember 29, 2024 A habos-almás sütemény nekünk az egyik kedvencünk.Szafi Free univerzális lisztből készítettem a piskótát csoda jó állaga lett! a végeredmény pedig fantasztikus, ebből a lisztkeverékből tényleg mindent el lehet készíteni.A vaníliás krém pedig annyira egyszerű, de mégis brutál finom. A bejegyzés megtekintése az Instagramon Vas Bia (@vas_biaval_mentesen) által megosztott bejegyzés Piskóta hozzávalók: 10g Szafi Reform 1:4 édesítő 3db tojás 25ml tej 1g sütőpor 45g Szafi Free univerzális lisztkeverék 1 csipet só Vaníliás krém hozzávalók: 12g Szafi Reform 1:4 édesítő 60g vaj 1 csomag vaníliás pudingpor 4dl tej Almás réteg hozzávalók: 9 db kisebb alma 1 ek. 1:4 édesítő 1/2 cs. vaníliás pudingpor Piskóta elkészítés: A fehérjéket a csipet sóval habbá verjük, a sárgájákat kihabosítjuk az édesítővel, majd felöntjük a tejjel. A sütőport, a lisztet elkeverjük egy kis edényben. A sárgájához keverjük a liszt és a fehérjehab felét, ezután összekeverjük. Mehet hozzá a liszt másik fele is, amit szintén elkeverünk benne, végül fellazítjuk a fehérjehab másik felével. Vaníliás krém elkészítés: A krémhez a pudingport az édesítőtővel és kis tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejben sűrűre főzzük, ezután kihűtjük. A vajat kis adagokban hozzáadva a pudinghoz kikeverjük, amíg selymes állaga nem lesz. Almás réteg elkészítés: Az almákat lereszeljük, ízesítjük, majd pároljuk. Egy fél csomag vaníliás pudingporral besűrítjük, felfőzzük, majd ezután teljesen kihűtjük. Tejszínhab elkészítés: Elkészítjük a habot 2dl 30%-os habtejszínt felverünk 1 csomag habfixálóval. AlmásGluténmentesPiskótaSzafi liszt