Hamis tiramisu november 10, 2024november 10, 2024 A leghamisabb tiramisu, amit valaha láttál, karácsonyi kiadásban. Ez a verzió nem az eredeti receptet követi se tojás, se babapiskóta mégis fenomenális! A fűszeres spekulatius kekszkrém, habos mascarpone és a kávéval meglocsolt márványkalács varázsolja igazán különlegessé ezt a desszertet! Végre sikerült nekem is gluténmentes spekulatius krémet találnom amit már alig vártam, hogy megkóstoljak. Ezzel turbóztam fel a mascarponés krémet, amitől igazán különleges karácsonyi íze lett ennek a hamis tiramisunak. A bejegyzés megtekintése az Instagramon Vas Bia (@vas_biaval_mentesen) által megosztott bejegyzés Hozzávalók: 2 db schar glutenmentes márványkalács 2,5 dl habtejszín 250 g mascarpone 2 nagy evőkanál spekulatius kekszkrém, amit megtaláltok a dm-ben 1 adag espresso kakaópor a tetejére Elkészítés: A hideg habtejszínt verjük habbá, majd a mascarponéhoz keverjünk két nagy evőkanál kekszkrémet és keverjük simára, majd forgassuk bele a tejszínhabot. Szeleteljük fel a márványkalácsot, majd locsoljuk meg a kávéval és rétegezzük a krémmel. A tetejét kakaóporral szórjuk meg és mehet pihenni a hűtőbe egy pár órára. Gluténmentes