Almás fahéjas sült kalács október 13, 2024október 13, 2024 Egy igazán finom desszertre vágysz, amit percek alatt elkészíthetsz? Ez az almás-fahéjas sült kalács tökéletes választás lesz! A puha, édes kalácsot az almás-fahéjas ragu teszi ellenállhatatlanná. Ha szereted az egyszerű, mégis különleges desszerteket, mindenképp próbáld ki ezt az Air Fryerben készült finomságot! Hozzávalók (2 adaghoz): 1 db Tibidabo fonott kalács 2 db tojás 50 ml tej 1 kk. fahéj pici szerecsendió 5 db alma fahéj, barnacukor, friss citromlé ízlés szerint pici vaj Elkészítés: Az almákat megpucoljuk, felkockázzuk, majd kevés vajon megkaramellizáljuk a barna cukorral. Ezután hozzáadjuk a fahéjat, friss citromlevet és egy kevés vizet, majd fedő alatt puhára pároljuk. A tojásokhoz hozzáadjuk a tejet, fahéjat, szerecsendiót, és alaposan összekeverjük. Egy hőálló sütőedényt kikenünk vajjal. A kalácsot felszeleteljük, a tojásos keverékbe mártjuk, majd az edénybe tesszük. Erre jön egy réteg almás ragu, majd ismét kalács. Az egészet megsütjük Air Fryerben. A tetejére kerülhet még az almás raguból, illetve megszórhatjuk porcukorral vagy mézzel is leönthetjük. Sütés: Bake program, 165 fok, 18 perc. Air FryerAlmásGluténmentes