Kenyér lángos Szafi lisztből szeptember 29, 2024október 19, 2024 Egyszerűen vannak olyan ételek, amiket nem tudok megunni. Ilyen például a kenyér lángos. Most extráztam egy kis juhtúróval így még finomabb lett de minden verzióban tökéletes kaja.Nekem ez az egyik kedvenc gluténmentes lisztkeverékem, mivel tényleg mindent el lehet belőle készíteni, legyen szó akár sós, akár édes dologról illetve, ahogy a videóban is látható tényleg gyerekjáték a tészta elkészítése, ami nem ragad, úgy mint a legtöbb gluténmentes lisztből készült kelt tészta. A bejegyzés megtekintése az Instagramon Vas Bia (@vas_biaval_mentesen) által megosztott bejegyzés Hozzávalók: 210g langyos víz 4g só 5g porélesztő 190g Szafi Free univerzális lisztkeverék 1 ek. olívaolaj Elkészítés: A hozzávalókat ebben a sorrendben összekeverjük, majd lefedve pihentetjük a tésztát meleg helyen 30 percet. Ezután a sütőpapírt és a tésztát is kicsit beolajozzuk és szétterítjük a tepsiben. Majd jöhet a juhtúrós tejföl, fokhagyma, pirított bacon vagy kolozsvári szalonna, lilahagyma vagy újhagyma és reszelt sajt. Ezután előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. GluténmentesSzafi liszt