Almarózsa október 20, 2024október 20, 2024 Ha valami gyors, de mégis különleges desszertre vágysz, akkor próbáld ki az almarózsát! Nagyon egyszerű, mégis látványos desszert ötletet mutatok most nektek gluténmentes leveles tésztából, aminek az előkészítése mindössze pár percet vesz igénybe. A recept leghosszabb része a sütés, azon kívül minden pikk-pakk megvan A bejegyzés megtekintése az Instagramon Vas Bia (@vas_biaval_mentesen) által megosztott bejegyzés Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta 2 db közepes méretű alma édesítő, fahéj pici vaj fél citrom Elkészítés: Nincs más dolgunk, mint 2 db közepes méretű almát vékony szeletekre vágni, majd vizet adni hozzá, valamint egy fél citrom levét és mehet is mikróba 3 percre puhulni, így könnyen hajlíthatóak lesznek. Közben a kész leveles tésztát előkészítjük, nyújtjuk, egyenlő méretű csíkokra vágjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk fahéjas-édesítővel. Az alma szeleteket alaposan lecsepegtetjük, hogy ne legyenek nedvesek és a leveles tésztára pakoljuk, feltekerjük és már kész is vagyunk a gyönyörű almarózsákkal. Sütés: 190 fokon szép aranybarnára sütjük, ez kb. 25 perc. AlmásGluténmentesVendégváró