Kokuszos limeos sütőtökkrémleves október 20, 2024október 22, 2024 Az ősz egyik igazi slágere a sütőtökkrémleves, de ha valami újdonságra vágysz, próbáld ki ezt a kókusztejes-lime-os változatot! A kókusztej krémessége és a lime frissítő savanykássága tökéletesen kiegészíti a sült sütőtök édes ízét, amit különböző zöldségekkel és fűszerekkel teszünk még izgalmasabbá. Egy finom, melengető leves, ami nemcsak gluténmentes, de minden falatja garantáltan elvarázsol. Tökéletes választás egy hideg őszi estére! A bejegyzés megtekintése az Instagramon Vas Bia (@vas_biaval_mentesen) által megosztott bejegyzés Hozzávalók: 1 db nagyobb méretű sütőtök 2 db kápiapaprika 1 db lilahagyma 1 fej fokhagyma 250 g koktélparadicsom 2 db répa 350 ml alaplé 200 ml kókusztej 1 db lime olívaolaj só, bors, fűszerkömény, paprika, oregano, pici rozmaring és chili Elkészítés: A zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, fűszerezzük és meglocsoljuk olívaolajjal, majd mehet is az előmelegített sütőbe, amíg minden kellőképpen meg nem puhul és láthatóan megsülnek. Ez kb. 1 órát vesz igénybe, de ez függ attól is mekkorára daraboljátok a zöldségeket. Ezután turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük az alaplevet és simára turmixoljuk. Majd összefőzzük a kókusztejjel, hozzáadjuk a lime levét, és ha szükséges, még sóval és fűszerekkel ízesítjük. Kókusztejjel, friss petrezselyemmel vagy korianderrel díszítjük és ropogós magvas pirítós kerül mellé. GluténmentesSütőtök