Mogyorókrémes piskóta szeptember 29, 2024szeptember 29, 2024 Ez a mogyorókrémes piskóta egyszerűen ellenállhatatlanul finom földimogyoróvajjal. A selymes mogyorós-mascarponés krém, a kakaós piskóta és az étcsoki kicsit a snicker csoki ízvilágára hasonlít, aki azt szereti annak biztosan ízleni fog ez a sütemény is. Esetleg a közepébe kerülhetett volna még egy vékony karamell réteg is. A bejegyzés megtekintése az Instagramon Vas Bia (@vas_biaval_mentesen) által megosztott bejegyzés Piskóta hozzávalók: 5db tojás 20g Szafi Reform 1:4 édesítő 50ml tej 2g sütőpor 80g rizsliszt 1 csipet só 10g szafi reform holland kakaópor Krém hozzávalók: 300g mascarpone 3 nagy ek. mogyoróvaj 1 ek. Szafi Reform 1:4 édesítő 4 ek. tejszínhab Tetejére: 80g hozzáadott cukormentes étcsokoládé kókuszolaj apróra vágott földimogyoró Elkészítés: A fehérjéket a csipet sóval habbá verjük, a sárgájákat kihabosítjuk az édesítővel, majd felöntjük a tejjel. A sütőport, a lisztet és a kakaóport elkeverjük egyedényben. A sárgájához keverjük a liszt és a fehérjehab felét, ezután összekeverjük. Mehet hozzá a liszt másik fele is, amit szintén elkeverünk benne, végül fellazítjuk a fehérjehab másik felével. Tepsibe tesszük és egyenletesen eloszlatjuk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk rá! Amikor a piskóta megsült, a tésztát konyharuhára borítjuk és feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet, a mascarponéhoz adjuk a mogyorókrémet és az édesítőt, simára keverjük, majd pár evőkanál tejszínhabbal fellazítjuk. Megkenjük a piskótát a krémmel és feltekerjük. Majd az olvasztott csokihoz apróra vágott földimogyorót adunk és ezzel vonjuk be a sütinket. 1 éjszakára hűtőbe tesszük. GluténmentesRizsliszt